The Phora  

Go Back   The Phora > International Forums > The Phora - Hrvatska > Sabornica
User Name
Password
Blog Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Sabornica Zauzmite svoju klupu i raspravljajte o politici i strankama, novostima iz zemlje i svijeta te društvu, pokažite umijeće debate.Politička nekorektnost dozvoljena.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-30-2012, 11:58 AM
ubojica ubojica is offline
Established member

Country: Croatia

http://www.youtube.com/watch?v=hbWSwDnPqCg

.
Reply With Quote
Old 06-03-2012, 04:29 PM
slobodagovora's Avatar
slobodagovora slobodagovora is offline
jad i čemer

Quote:
BIVŠI PREDSJEDNIK:

'Može se reći da sam ja Karamarku pomogao da pobijedi'

Datum objave:
31.05.2012 22:27

Autor: L. Filipović

'Jadranka Kosor zaslužna je za puno toga, ali ona je svoju šansu propustila kad nije sazvala konvenciju stranke nakon odlaska Ive Sanadera. Tad bi sigurno pobijedila', smatra bivši predsjednik Stjepan Mesić

Gostujući u emisiji Tihomira Ladišića '60 minuta' na televiziji 24sata Mesić je većinom govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Na pitanje kako komentira činjenicu što su mnogi Karamarku za vrijeme izbora u HDZ-u kao najveći krimen stavljali što je bio njegov suradnik, Mesić je odgovorio da se na to može gledati i iz druge perspektive.

'Ako su ga zbog toga kritizirali, a on je pobijedio, možemo reći da mu je upravo to i pomoglo da pobijedi', rekao je bivši predsjednik.

Kaže kako ne zna kad se točno razišao s Karamarkom, što je ovaj tijekom stranačke kampanje često isticao, jer mu o tome ništa nije rekao. Mesić je novog predsjednika HDZ-a stavio o onu skupinu ljudi koja najbolje ne razumije što se to dogodilo u Drugom svjetskom ratu i nakon njega.

'Da su svi Hrvati završili u ustašama Hrvatske više ne bi bilo. Pobjednici su odlučili da sve države koje su nastale voljom agresora moraju nestati, među njima je bila i NDH-a. To bi značilo da se Hrvatska vraća u kraljevinu Jugoslaviju. Tad bi 1/3 Hrvata bila pobijena, 1/3 bi se razbježala, a preostali bi se asimilirali. Samo zahvaljujući onima koji su stali na stranu antifašizma imamo danas Hrvatsku', rekao je Mesić dodajući kako je fašizacija Hrvatske zaustavljena 2000. godine.

Pobjeda Tomislava Nikolića njmu nije veliko iznenađenje jer, rekao je, Srbija nije doživjela katarzu kao Njemačka.

'Nikolić je bio u radikalnoj stranci, imao je žestoke izjave i bio je postavljen za četničkog vojvodu, a odjednom kaže da može surađivati. Ne znam, to ćemo vidjeti, ali mislim da Nikolić ima šanse jer ima snagu', rekao je Mesić.

Na pitanje treba li Ivo Josipović ići na inauguraciju Tomislava Nikolića, Mesić je rekao: 'Bilo bi od mene pretenciozno da dajem savjete Josipoviću što da radi, ali ja osobno ne bih išao.'

Mesić je otkrio i zbog čega se posvađao s Josipovićem. Zasmetalo ga je to što je trenutačni predsjednik tvrdio da je on pomagao Gadafiju i da je to štetilo Hrvatskoj.

'Ne znam kako sam to ja Gadafiju pomagao, možda je Josipović imao krive informacije. Nakon tog sukoba smo se nekoliko puta rukovali, ali još čekam da mi se Josipović javi i objasni kako sam to ja Gadafiju pomagao', rekao je Mesić.

Na pitanje zašto je tako drugo tajio tko mu je posudio novac, Mesić je rekao: 'Tko me prozivao, ne USKOK i ostale institucije nego oni koje sam pobijedio na svim izborima. E, njima neću reći ništa!' poručio je bivši predsjednik.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...a-pobjedi.html

'Tko me prozivao, ne USKOK i ostale institucije nego oni koje sam pobijedio na svim izborima. E, njima neću reći ništa!'

Pa nije valjda da ga to nisu pitali i ljevičari, ljevičarski mediji? Ili njih po običaju ne zanimaju odakle silne pare likovima ko što je Mesić, dok će bez problema trubiti o sumnjivu novcu onih koje ljevičari ne podnose?
Onomu koji vas može očuvati od pada i postaviti neporočne i razdragane pred Njegovom slavom, jedinomu Bogu koji nas je spasio po Isusu Kristu, našemu Gospodinu, slava, veličanstvenost, vlast i moć, kako prije svakog vremena, tako i sada i u sve vijeke! Amen.
Jd 24-25

HRVATSKA DRŽAVA IZNAD SVEGA!

Emil Čić Show - Apokalipsa danas
Što je ispregovarno s Unijom u poglavlju 23.
Tko o čemu, Josipović i Milanović o slobodi i suverenosti
Tko sve profitira na laži o Tuđmanovoj podjeli BiH u Karađorđevu?
Sustavom đavolje diverzije masonski oligarsi slomili su Tuđmana i zavladali Hrvatskom
Propaganda za EU servirana je po starom receptu 'kontrole misli' i 'proizvodnje pristanka'
Reply With Quote
Old 06-26-2012, 07:01 PM
slobodagovora's Avatar
jad i čemer

Quote:
OBJAVA: 22.06.2012 / 12:06

Stjepan Mesić Dan antifašističke borbe proveo u Požeško-slavonskoj županiji

'Ustav RH građen je na antifašizmu, ali neki to negiraju'

Bivši predsjednik tvrdi kako se neki ljudi u Hrvatskoj ne mogu pomiriti s tim koja je strana u II. svjetskom ratu bila pozitivna

Piše: Vesna Milković/VLM

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić danas je u posjetu Požeško-slavonskoj županiji. Nakon prijema kod gradonačelnika Požege Zdravka Ronka otvorio je memorijalni nogometni turnir za poginule pripadnike Specijalne policije Trenk u Požegi, a potom se u Velikoj družio sa članovima Ličkog zavičajnog društva "Vila Velebita". Nakon toga Stjepan Mesić je otputovao u Pakrac na polaganje vijenaca kod spomen kosturnice u središtu grada, te u Kusonje na svečano obilježavanje Dana antifašističke borbe kod spomenika Kotarske partijske konferencije održane na današnji dan 1941.godine.

- Svečanosti na ovakvim mjestima ne postoje samo da bi se položili vijenci nego da bi se s njih poslala poruka mladima. Naime, neki se ljudi u Hrvatskoj ne mogu pomiriti s tim koja je strana u II. svjetskom ratu bila pozitivna a koja ne. Naš Ustav je građen na bazi antifašizma ali neke grupe i pojedinci vrlo glasno to nastoje negirati – rekao je Mesić u razgovoru s novinarima.

Na izravan upit je li Radimiru Čačiću mjesto u Vladi obzirom na suđenje zbog prometne nesreće, izbjegao je odgovor kazavši kako predmete u postupku i nepravomoćne presude ne komentira. Novinare je zanimalo i zbog čega danas prvi puta nakon dvadeset godina dolazi službeno u Pakrac iako su ga Pakračani kao predsjednika redovito pozivali na obilježavanje 2. ožujka, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

- Nisam se ja oglušavao na njihove pozive, nego sam imao drugih obveza. No, svaki puta sam na svečanost poslao svog predstavnika – kazao je Mesić. Dodao je i kako je dao prilog obnovi spomenika u Bučju.
http://www.vecernji.hr/vijesti/ustav...-clanak-423174
Reply With Quote
Old 06-26-2012, 08:40 PM
slobodagovora's Avatar
jad i čemer

MARIONETE
Rothschild, Rockefeller i Soros u tajnosti vladaju Hrvatskom i Crnom Gorom?

U kakvoj vezi su Rothschild, Rockefeller, Soros, Davor Štern i Trigranit, Stjepan Mesić i Ina, Igor Oppenheim i Ingra te Žarko puhovski i 'mainstream' mediji?

...

Cijelo štivo - KLIK

Reply With Quote
Old 06-26-2012, 10:10 PM
Gull's Avatar
Gull Gull is offline
Established member

Quote:
Originally Posted by slobodagovora
MARIONETE
Rothschild, Rockefeller i Soros u tajnosti vladaju Hrvatskom i Crnom Gorom?

U kakvoj vezi su Rothschild, Rockefeller, Soros, Davor Štern i Trigranit, Stjepan Mesić i Ina, Igor Oppenheim i Ingra te Žarko puhovski i 'mainstream' mediji?

...

Cijelo štivo - KLIK

baš super a tko onda vlada srbijom kad najjači ljudi vladaju nama.
i kako to da se baš i crna gora uvalila tu, izgleda mi da se sad više po novinama provlači zajedno sa hrvatskom nego sa srbijom što bi trebala biti.
da to ne propagira soros sa svojim kapitalom? osim pomirbe s ciganima i sa crnogorcima
Reply With Quote
Old 07-07-2012, 02:47 PM
slobodagovora's Avatar
jad i čemer

Quote:
Splitska HVIDRA: Istražiti Mesićevo dilanje transkipata

Subota, 07 Srpanj 2012 13:27

Splitska Hvidra zatražila je da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić istraži postupke Stipe Mesića oko dostave transkripata tužiteljstvu haškog suda.

- Pozivamo glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da istraži postupanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića glede dilanja brijunskih transkripata, odnosno da istraži je li prekršio Zakon o zaštiti tajnosti podataka i Ustav – kazao je Mario Tomasović, predsjednik Hvidre Split.Čelnici Hvidre ističu da su naši generali potpuno nevini sramotno odvedeni u Haag, gdje im nije mjesto, te da su temelj kvazipresude famozni brijunski transkripti nezakonito dostavljeni u Haag, poručili su iz Hvidre.

- Zastrašujuća presuda logična je posljedica nezakonitih radnji i silnog dodvoravanja određenim centrima moći, poručuju čelnici splitske Hvidre.

S obzirom na to da je u Hrvatskoj svojevrsno izvanredno stanje, tražimo od Vlade sazivanje izvanredne sjednice Sabora na kojoj će se raspravljati o novonastaloj situaciji u zemlji nakon političke presude. To je presuda, ističu, hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Odbacuju glavne teze presude o udruženom zločinačkom pothvatu jer to ne odgovara istini.

Dopredsjednik Hvidre Split Ivan Lela pozvao je narod da se okupi i iznjedri nove ljude i odbaci sve nevjerodostojne političare.

- Pokušat ćemo s narodom, studentima, inteligencijom napraviti novo “hrvatsko proljeće”, kazao je Lela. Apelirao je na jedinstvo svih u Hrvatskoj.

Mladen Škoko poručio je da treba krenuti u Oluju 2 svim pravnim sredstvima kako bi se skinula ljaga s hrvatskih branitelja.

- Hvidra Split ne može ići u prosvjed ako naš general i zapovjednik za te prosvjede nije. Poštujemo njegovu želju. Očekujemo od hrvatskih vlasti da krenu u Oluju 2 svim pravnim sredstvima, kazali su čelnici splitske Hvidre.

M.B.
www.hrsvijet.net
Reply With Quote
Old 07-15-2012, 05:24 PM
slobodagovora's Avatar
jad i čemer

Quote:

Zakon o pravima budućih bivših predsjednika RH

Sveta krava Stipe Mesić je jedini Hrvat čiji život onemogućuje punu primjenu zakona

Opseg Mesićevih doživotnih prava počinje sa oko 200.000 kuna godišnje mirovine, dva službenika, vozačem i vozilom, te službenikom osiguranja, a završava s predsjedničkom rezidencijom od 312 kvadrata u kojoj on tobož radi nepojmljivo važne stvari za građane RH. Josipović svoje povlastice koje su značajno manje može koristiti samo pet godina.

Autor: Predrag Orešković|
Photo: Pixsell
Četvrtak, 12.07.2012 22:40

U ovoj državi ništa više nije sveto. Nema nedodirljivih i ne postoje prava u koja se Vlada, odnosno država, ne usudi dirati pa i dokidati. Zbogom kolektivni ugovori, regresi, božićnice i jubilarne nagrade. Tko kaže da mirovine, dječji doplaci ili socijalne pomoći neće drastično pasti? Da dječji vrtići neće poskupjeti? Da nećemo morati posuđivati od rodbine za školske knjige? Zar branitelji mogu sto posto biti sigurni da svoje ožiljke od gelera i metaka neće morati ponovno pokazivati pred komisijama jer je eto tako odlučeno zbog revizije njihovih mirovina? Nitko, ama baš nitko u lijepoj nam domovini nije iznad zakona i ne može biti sveta krava. Osim Stjepana Mesića.

Tako se, naime, može zaključiti iz riječi kojima je ministar rada Mirando Mrsić obrazložio Vladin prijedlog izmjena Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike po prestanku obnašanja dužnosti. Prema tom prijedlogu bivši će se predsjednik nakon odsluženoga mandata moći vratiti na svoje bivše radno mjesto. Mirovina će mu biti određena kao i svima prema Zakonu o mirovinskom zakonu, a zadržat će ured i službeni automobil ali samo na pet godina. Te se stvari tiču Ive Jospovića kada mu završi mandat, ali nemaju nikakve veze sa Stjepanom Mesićem. Ministar je Mrsić to prokomentirao riječima da su to njegova stečena prava koja će on moći nastaviti koristiti u istom opsegu i nakon što izmjene zakona potvrdi Sabor.

Taj opseg Mesićevih prava počinje sa oko 200.000 kuna godišnje mirovine, nastavlja se sa dva službenika, službenim vozačem i službenim vozilom te sa službenikom osiguranja, a završava s predsjedničkom rezidencijom od 312 kvadrata na tri etaže u Grškovićevoj ulici u kojoj Mesić tobož radi nepojmljivo važne stvari za građane Republike Hrvatske. Naravno da su nepojmljive kad su nevidljive. Prije no što je bivši predsjednik uselio u svoju postpredsjedničku rezidenciju na njeno je renoviranje potrošeno 1,6 milijuna kuna. Sve to Mesić ima pravo koristiti dok god ga Bog poživi, to jest doživotno.

Kad se zbroje Mesićeva doživotna prava i podvuče crta onda ona stoje državni proračun 800.000 kuna na godinu.

Čime je to gospodin bivši važniji za ovu državu od gospodina sadašnjeg?

Zoran Milanović je obećao ukidanje povlaštenih zastupničkih mirovina i to je napravio. Isto tako je u veljači ove godine obećao i ukidanje privilegija predsjedniku Republike po isteku mandata, ali vidimo kako će to obećanje ispuniti.

Kad je Ivo Josipović počeo svoje predsjednikovanje kazao je onim svojim blagim, dosadnjikavim tonom da bivši predsjednik ne treba imati svoj ured. Odmah je dobio po nosu od Mesića koji mu je odgovorio da biti na čelu države nije samo čast nego i obveza koja traje i nakon isteka mandata.

Čime je to gospodin bivši važniji za ovu državu od gospodina sadašnjeg? Osobno, ne vidim niti jedan plus više u Mesićevu korist. Čak i bez spominjanja njegovog ambivalentnog stava o domovinskom ratu i hrvatskoj pobjedi. Obveza srdačnih posjeta prijatelju Gadafiju je prestala jer ga je zvjerski ubio njegov vlastiti narod. Kinezima ne treba ići, jer su njihovi proizvodi došli u svaki kutak svijeta (eno dva kineska dućana u Dugom Selu).

Pa, zašto onda Milanović misli da je samo Mesić izuzetak kad je u pitanju štednja zbog babe roge recesije.

Bilo bi odveć mučno nagađati, razglabati i baviti se tezama i okolnostima koje su dovele do tog da gospodin Mesić postane čovjek iznad zakona. Nekakav Superman, Spiderman ili Ben10. Svima je dojadila hrvatska politička zbilja i njihovi akteri. Zato je bolje okrenuti stvari na šalu, a ovaj naš izmišljeni igrokaz koji se nedavno dogodio u Banskim dvorima pomoći će da lakše provarite stvar. Mjesto radnje je Milanovićev ured u koji je banuo Čačić:

- Eeee, bok Zoki!

- Bok, Ratko! Kaj ima?

- Ma ništa stari. Ali čul sam da ukidaš povlastice bivšim predsjednicima pa sam te štel nekaj prosit...

- Kaži Rale, jebote! Šta se tu ženiraš!

- Zoki, znaš... Malo mi je neugodnjak al' nema veze...

- Pa, govori Rale. Inače si bahatiji.

- Ma, Zoki ajde ak ikak moreš, preskoči Mesića u tom novom zakonu. Znaš i sam kolko nas je zadužil stari Meske, kaj ne?

- Ajde, ajde nek ti bude. Nešto ćemo smisliti... Al Meske mora da plati janjetinu obojici.

- Sad bum ga odmah nazval! Platit će ima i zašto, osobito ako će još dugo živjeti. Fala Zoki, rispekt.

- Čuj, ja na mjestu Mesića ne bih htio umrijeti...

Eto, tako je to nekako bilo. Samo, Mesić se za svoje godine odlično drži. Kako stoje stvari, dobrog je zdravlja i trajat će, a proračun je sve tanji.
www.dnevno.hr

Quote:
...
Da se živjeti

Mesićeva mirovina kao četiri prosječne plaće

Stjepan Mesić, bivši predsjednik ima mirovinu od 22 tisuće kuna, doznali smo usput kada je objavljena informacija da će Ivo Josipović, kada ode u mirovinu imati samo 8,8 tisuća. Nije posve loše.
...
http://www.vecernji.hr/kolumne/umjes...kolumna-430514

Reply With Quote
Old 07-15-2012, 06:01 PM
Königin Luise von Preußen's Avatar
Königin Luise von Preußen Königin Luise von Preußen is offline
Senatus Populusque Romanus

Country: United States

Quote:
Originally Posted by slobodagovora
Orešković previše blago svoje pero upire kao neku vrstu kritike prema Zločincu Stipi Mesiću. kakvi hinduisti, kakve krave.. Večernji List je totalno u klasi žutog tiska.
source (in Croatian)
* * *
Clear Your Ears with
this + this + this
Reply With Quote
Old 07-15-2012, 07:16 PM
slobodagovora's Avatar
jad i čemer

Quote:
Originally Posted by Königin Luise von Preußen
Orešković previše blago svoje pero upire kao neku vrstu kritike prema Zločincu Stipi Mesiću. kakvi hinduisti, kakve krave.. Večernji List je totalno u klasi žutog tiska.
Nemoj tako o dikobrazu.

Ipak je taj veleizdajnik, taj parazit, taj krivokletnik, taj nitkov DIKA jugoslavenima te neo-ustašama i njihovoj braći muslimanima, a oni prate ovaj forum
Reply With Quote
Old 07-29-2012, 04:34 PM
slobodagovora's Avatar
jad i čemer

Quote:

OBJAVA: 23.07.2012 / 08:30

Dobiva li bivši predsjednik RH ulogu posrednika između Istoka i Zapada

Mesić, na poziv Irana, poseban gost summita u Teheranu

Iz Hrvatske, koja ima status promatrača, na skupu neće biti nikoga jer se održava u zemlji pod sankcijama.

Piše: Silvana Perica

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kao poseban gost na poziv Irana sudjelovat će na 16. summitu nesvrstanih zemalja u Teheranu, koji će se održati od 26. do 31. kolovoza!

Na dvije strane

Mesić tako ulazi u još jednu akciju u kojoj bi mogao dobiti ulogu posrednika između posvađanih strana, između Istoka i Zapada, ovaj put između Irana i zapadne međunarodne zajednice koja je Iranu nametnula sankcije. Valja znati da iz Hrvatske na skupu nesvrstanih, u kojem Hrvatska ima status promatrača, ispred hrvatskih vlasti neće biti nikoga jer, objašnjava se u diplomatskim krugovima, predstavnici Hrvatske ne mogu sudjelovati na skupu koji se održava u Teheranu, u zemlji koja je zbog svoje dosadašnje politike podvrgnuta sankcijama.

– Hrvatska ne može istodobno biti na dvije strane – ističe se.

Bivši predsjednik objašnjava njegov suradnik Tomislav Jakić, u Iranu neće predstavljati Hrvatsku, jer tamo i ne ide kao izaslanik hrvatskih vlasti, nego je pozvan kao poseban gost, zahvaljujući svom djelovanju u dva predsjednička mandata. Mesić tako u Iran putuje predstavljajući samo sebe, a Jakić kaže i da još nema informacija o tome hoće li Mesić imati priliku održati govor, no zacijelo će se susresti s mnogim predsjednicima i premijerima s kojima se imao priliku sresti kad je bio predsjednik Republike Hrvatske. Na sastanak na vrhu Pokreta nesvrstanih Mesića je pozvao iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi, pismom koje je bivšem predsjedniku predao iranski veleposlanik u Zagrebu. “Ministar Salehi obavještava Mesića da će potkraj kolovoza u Teheranu biti održan sastanak na vrhu Pokreta nesvrstanih zemalja, poslije kojega Iran za razdoblje od tri godine preuzima predsjedanje Pokretom”, priopćili su iz Ureda bivšeg predsjednika.

“Može kamo god hoće”

Ministar Salehi poziv je objasnio “važnim i konstruktivnim doprinosom kretanjima u svijetu” koji je za mandata dao Mesić. Na pitanje je li Mesić prije prihvaćanja poziva konzultirao Vladu ili predsjednika Josipovića, Jakić kaže kako je e-mailom obaviještena glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Danijela Barišić, no odgovora iz ureda ministrice Vesne Pusić još nema, a i ministrica je vikend provela na Brijunima s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom. Neslužbeno se u vrhu države komentira kako Mesić zaista može ići kamo god hoće te kako više ne predstavlja hrvatsku državu. Na skupu nesvrstanih bit će još istaknutih osoba koje su pozvane kao posebni gosti, ali u ovom trenutku njihova imena nisu poznata.

Mesić je već puno puta pokušavao posredovati u najtežim situacijama, ali neuspješno. Njegov posljednji veliki pokušaj bio je u vrijeme kad se odlučivalo o sudbini Libije, kad je njegova akcija shvaćena kao pokušaj pomoći libijskom diktatoru Gadafiju, s kojim je Mesić bio u dobrim odnosima, i stvar je propala.

Quote:
Posredovanja zbog kojih je došao na metu

22. ožujka 2001. – na početku svog prvog mandata Mesić se ponudio posredovati u sukobu između Albanaca i makedonskih vlasti u Makedoniji, inicijativa je odbijena i jako kritizirana, tvrdilo se da bi Mesić time dao legitimaciju albanskoj pobuni, a Mesić je objašnjavao da je htio obaviti misiju dobre volje, kako bi se problemi riješili mirno, bez nasilja

21. prosinca 2008. – pri kraju drugog mandata Mesić se vrlo jasno opredijelio o Miloradu Dodiku i njegovoj politici: “Republika Srpska zasnovana je na etničkim čišćenjima i genocidu, a predsjednik Vlade Republike Srpske provodi istu politiku kao nekadašnji srpski predsjednik Slobodan Milošević”

22. kolovoza 2011. – godinu i pol nakon kraja mandata Mesić ulazi u fokus zbivanja, prenosi osobnu poruku libijskog vođe Gadafija veleposlanicima Kine, SAD-a i Rusije. “Gadafi mi je poslao čovjeka i predložio da se obustavi bombardiranje, a on i cijela njegova obitelj odrekli bi se vlasti”
http://www.vecernji.hr/vijesti/mesic...-clanak-433940

Mesić ponovno u Srbu na proslavi pokolja nad Hrvatima - KLIK

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules